#Bootsessie met Martijn Dickerscheid in Veghel

Details

  • Categories Creatieve sessies

#bootsessie #vaartsessie #heisessie

Een oude bekende op een bijzondere locatie. Of eigenlijk, op diverse locaties. Want de tafel staat deze keer op een boot. De rondvaartboot van Martijn Dickerscheid in Veghel.

Martijn en ik hebben in hetzelfde team gehockeyd bij Hockeyclub Berlicum. Toen ik nog op de Middelrooiseweg woonde en Martijn de juwelierszaak in Berlicum had.

Het roer om

Een jaar geleden verkocht Martijn de juwelierszaak. Hij gooide letterlijk het roer om.

‘Ik had de droom om met de oudste blaaskapel van Veghel – Dè Wel Jaoo – met een klein bootje af en toe naar Den Bosch te varen voor een stukje muziek en om gezellig een pilsje te kunnen drinken.‘

‘Op een veilingsite kwam ik deze platbodem uit Giethoorn tegen. Bod gedaan. Volgende ochtend kreeg ik een mail met ‘Gefeliciteerd meneer, u heeft de kavel gewonnen’. Toen moesten we hem ophalen in Amsterdam. Een 2e hands motortje geregeld. Samen met zijn zoon is Martijn in 2,5 dag van Amsterdam naar Veghel gevaren. Romantisch door dorpjes, over slootjes en kanalen. Bij een brug was de brugwachter met pauze: ‘ik kom er zo aan’, stond op een briefje geschreven. Inderdaad kwam de brugwachter op zijn fiets aangereden. Bleek dat hij 4 bruggen beheerde. Dus met fietsje naar de volgende brug, de boot erachteraan, enz.

In andere dorpen moesten ze tussendoor ergens stoppen om (lopend) benzine te halen. En natuurlijk overnachten op de boot. Wát een leuk avontuur.

Eenmaal in Veghel, vroeg Martijn aan Stefan van de Ven, van Bouwbedrijf Van de Ven, of zijn boot aan de kade van de Noordkade mocht liggen. Stefan reageerde enthousiast. ‘Maar het water is van de gemeente, daar zul je ook wat mee moeten organiseren’. En zo geschiedde.

Restauratie

Toen begon de restauratie van de boot. Martijn heeft met een aantal vrienden een paar maanden op, onder en in de boot gelegen om hem op te knappen. En het is hem gelukt. Sinds 2 maanden ligt zijn boot in het water aan de Noordkade.

Martijn fantaseerde verder want hij wilde de boot vaker gaan gebruiken. Hij bedacht dat wat hij met de blaaskapel wil doen, hij ook met andere mensen zou kunnen doen. Het leuke idee van een rondvaartboot was snel geboren. En zo is een geintje uitgemond in een nieuw bedrijf. Martijn is een jonge ondernemer op het gebied van rondvaarten. ‘Een leuke nieuwe uitdaging waar ik wel aan toe was’.

Kapitein Martijn timmert hard aan de weg. De boot is inmiddels gedoopt met de naam Waterproef. En dat is ie! Ondanks dat er wat water in de boot staat. ‘Maar dat is goed voor het hout van de boot. De naden blijven dan dichtzitten.’

Via de website van zijn bedrijf: Waterproeverij Noordkade.nl, kun je de boot reserveren.

Veel voor elkaar over

Martijn voelt zich helemaal thuis op de Noordkade. Er heerst onderling een relaxte sfeer waardoor alle Noordkadebewoners veel voor elkaar over hebben. Martijn hoopt iets te kunnen toevoegen. Restaurant Wittern had bv. gevraagd of ze ‘het strandje’ wilden opzetten deze zomer. Dat gezellige strandje kennen we allemaal van voorgaande jaren uit het Julianapark tijdens Fabriek Magnifique. De coronatijd werd gebruikt om het strandje opnieuw vorm te geven en op te zetten. Speciale 1,5 meter-huisjes werden gebouwd door Theo van Geel. Muziekje erbij, bv. door DJ Roy vd Veerdonk. Ook DJ’s van prssply die allerlei muziekstijlen draaien. De DJ-booth staat in de bak van een oude vrachtwagen van Stefan van de Ven. Het wordt goed ontvangen. ‘Het lijkt net Ibiza’.

Vlak voordat Martijn besluit om een stukje te gaan varen, stelt hij de vraag aan mij: ‘jij bent van de vormgeving hè, hoe zou jij mijn boot aan kunnen kleden?’ Martijn schat dit helemaal op de juiste manier in. Hij doet mij een groot plezier om deze vraag te stellen. Hier ligt mijn kracht op het gebied van setdressing. Ik bied ondernemers ook coaching op het gebied van visual branding. Dus offline en online zichtbaarheid. Ik zorg ervoor dat jouw merk op een andere manier wordt gepresenteerd bij jouw doelgroep. Op een zodanig creatieve manier, dat de boodschap blijft hangen. De #props die ik daarvoor inzet, haal ik uit mijn grote netwerk. We spreken af dat ik ga nadenken over zijn vraag en dat ik er over een paar dagen op terugkom.

Tijdens de relaxte rondvaart over de passantenhaven en de Zuid-Willemsvaart, vertelt Martijn over de verschillende proeverijen die je kunt reserveren op de boot. Zo is er een wijnproeverij, een bierproeverij met verschillende bieren van La Trappe, of een proeverij met allemaal verschillende bieren. Alles op aanvraag natuurlijk.

Wil je ook een inspirerende creatieve sessie, bel me dan op 06-29266422 of mail naar info@cammeleon.nl dan maken we een afspraak.

 

#inspiratie #innovatie #anderhalvemetergarantie #samensterk #outofthecomfortzone #besidethebox #nieuwekansen #alleensamen #marketing

#persoonlijkleiderschap #veranderen #herijken #dekrachtvansocialmedia #socmed #leuk #netwerken #mobielterras #conceptdenkers #doorpakkers

#De3Marketeers #kennisdelen #mooivoorelkaar #heisessie #hetbuitenkantoor #creatievesessie #spiegelen #reflecteren #persoonlijkegroei #verbinden #verwonderen