#Bossessie met Peter Dalmeijer

Details

  • Categories Creatieve sessies

Snelheid. Niet altijd goed. Soms erg welkom. Snel schakelen, daar houd ik van. Vanmorgen hadden we telefonisch contact en amper 2 uur later zitten we hier in gesprek.

Toneel is een gezamenlijke passie die Peter Dalmeijer en ik hebben. De tafel staat deze keer, hoe kan het ook anders, voor de entree van De Kersouwe. Bij het Natuurtheater in Heeswijk ontmoetten Peter en ik elkaar voor het eerst in 2014 bij de voorstelling Cyrano, geregisseerd door Anneke Schröder. Er ligt een sabel op tafel.

Peter is eigenaar, trainer, coach bij Vidarte – opleider in levenskunst – in Den Bosch. Vidarte is een samenvoeging van: La Vida (het leven) en El Arte (de kunst) oftewel de kunst van het leven. Je volgt er o.a. NLP opleidingen, systemisch werk. Werken aan je persoonlijke groei dus. Om bv. een betere versie van jezelf te worden.

De intentie van Peter is om mensen aan te zetten om geïnspireerd te raken. Inspireren om je leven zo in te richten dat je het naar je zin hebt en er zowel privé als zakelijk baat bij hebt.

De mensenkant van organisaties

Peter: de coronaperiode heeft ons gedwongen om na te denken over onszelf en over ons bedrijf. Wat is jouw essentie? Wat is je boodschap? Wat wil je bereiken bij mensen? Bestaande overtuigingen worden op een wankel evenwicht gezet. Met groepen werken wat we bv. doen op de Kersouwe of online of in een zaal is de vorm. Is de vorm heilig? Of moeten we na gaan denken over andere vormen?

Ons vak is communicatie met personen en aan de mensenkant van organisaties. Hoe gaan wij een betekenisvolle organisatie creëren? Binnen Vidarte: wat wil jij leren? Waar wil jij naar toe? Als je je op persoonlijk vlak met je medewerkers bezighoudt, dan voelen de medewerkers zich steeds optimaler ingezet en meer emotioneel gewaardeerd.

Emotionele waardering. We hebben het allemaal nodig. In loondienstrelaties was dit in mijn ervaring niet altijd mogelijk. Ik miste dat. Nu pas ik het zelf wel toe in de projecten die ik doe.

Verbinding

Als je groepen mensen niet meer persoonlijk kunt ontmoeten, dan zoek je naar een andere vorm. Maar de essentie blijft! We moeten wel anders gaan denken. De baas doet zijn best om voor jou betekenis te creëren. Eerst een verbinding, dan volgt een relatiecontract en tot slot een inhoudscontract. ‘Hoe kan ik bijdragen aan jouw ontwikkeling?’ Als je medewerkers op deze manier kunt betrekken, dan bind je ze duurzaam aan je bedrijf.

Als je weet wat je essentie is, dan leg je een verbinding met je in- en externe publiek.

Er rijdt een fietser voorbij die roept: ‘leuk: zo kan het ook!’ Dit is inderdaad een andere vorm van vergaderen. Én het is een veel persoonlijkere manier.

De oplossing die Peter en zijn team bedacht hebben om toch groepen te kunnen blijven trainen = e-learning. Eigenlijk een soort van LOI 2.0 Want de kracht die Vidarte wel heeft (en LOI niet) is dat ze het voor elkaar krijgen dat ze cursisten raken! Waarom e-learning zo goed loopt? Ze mixen persoonlijkheid en vakinhoudelijk in livesessies.

Peter traint momenteel online een bedrijf. Met de Vidarte-manier van e-learning, weet hij 32 mensen tegelijk te raken. Bewegende beelden en interactie doen heel veel.

In een uur tijd, zijn Peter en ik dichter bij elkaar gekomen. Ik heb het gevoel dat onze verbinding sterker is geworden. En er vielen bij mij veel kwartjes. #smaaktnaarmeer

We hebben het er niet over gehad maar Peter en ik spelen allebei basgitaar. En het leuke is dat Peter met zijn gesprekspartners in zijn video’s (zie het Vidarte Youtube-kanaal), steeds de verbinding op zoekt o.a. door muziek.

 

#heisessie #bossessie #borrelsessie #hetbuitenkantoor

#spiegelen #reflecteren #persoonlijkegroei #creatievesessies #persoonlijk #verbinden

#persoonlijkleiderschap #veranderen #herijken #dekrachtvansocialmedia #socmed #leuk #innovatie #marketing #inspiratie #netwerken #nieuwekansen #mobielterras #besidethebox #outofthecomfortzone #vrijeklooitijd #samensterk #conceptdenkers

#De3Marketeers #anderhalvemetergarantie #alleensamen #kennisdelen #mooivoorelkaar

 

Wil je ook een inspirerende creatieve sessie, bel me dan op 06-29266422 of mail naar info@cammeleon.nl dan maken we een afspraak.