#Groenstrooksessie met Claudia Voets

Details

  • Categories Creatieve sessies

Na een korte locatiescouting in Boxtel, reed ik naar ClassicPark.nl op de Koppenhoefstraat 14. Tijdens mijn nieuwsgierige wandeling, werd ik aangesproken door een aardige jonge dame die daar een ‘vette’ Mercedes aan het fotograferen was. Ze vroeg me of ze me kon helpen. Ik vertelde wat ik van plan was. ‘Wat een creatief idee en wanneer wilt u dat gesprek doen dan?’ ‘Volgende week woensdag.’ De fotografe: ‘Ik zal u aankondigen bij Michael Schwab dat is onze event- en horecamanager.’

En zo geschiedde. Afgelopen woensdag zette ik de tafel voor een creatieve sessie in de tuin van @ClassicParkbv bij de fietsenstalling, met uitzicht op het terras. Tegenover mij zit @ClaudiaVoets uit Boxtel. Wij kennen elkaar van Bovendeert Schoenen, een paar jaar geleden.

Waarde creëren

Het doel van dit gesprek is om elkaar te helpen. Passend in de rare tijd waarin we zitten.

We moeten anders gaan denken. Waarde creëren voor anderen. Het gaat om de connectie. Ik vraag me af hoe kan ik jou helpen? Hoe kan ik waarde voor jou creëren? Wat kan ik bedenken om het anders ook opgelost te krijgen? Dus zijn er alternatieve oplossingen te bedenken? Wat vind ik belangrijk? Wat wil ik betekenen in deze wereld? Wie of wat heb ik daarvoor nodig? Iedereen heeft zijn/haar kwaliteiten. Hoe creëren we waarde voor elkaar. Andere vormen en andere verdienmodellen bedenken.

Waar normaal gesproken de parkeerplaats vol staat met oldtimers van bv. de Nationale Cabriodag, American Day, of de Citroënclub, is de parkeerplaats nu leeg.

Op tafel staat een telefoon, liggen armbandjes en de scrabble letters van @JolandaToelen die wij beide ook kennen van Bovendeert Schoenen.

Claudia heeft de uitdaging dat ze op zoek is naar een werkgever die gebruik wil maken van haar vaardigheden. Ze heeft inmiddels 30 jaar ervaring in Customer Service, klachtenafhandeling, ordermanagement, communicatie, SEO content schrijven voor webshops, schrijven van blogs & nieuwsberichten.

Moeilijke gesprekken

Een vriendin van haar zei eens: ‘misschien moet je een keer iets totaal anders gaan doen.’ Claudia heeft zoveel ervaring op allerlei gebied dat het voor haar zelf lastig is om te bedenken in welke functies ze optimaal tot haar recht komt. Hieronder een paar termen die op haar van toepassing zijn: klantgericht, professioneel, spreekt vloeiend Engels, oplossingsgericht, verzorgd, collegiaal, harde efficiënte werker, kent haar grenzen, laat zich niet aan de kant zetten, specialist in het voeren van moeilijke gesprekken, loyaal, toegewijd in haar werk, alert op details, signaleert verbeteringen en kan dit overbrengen aan de groep.

Ze is ook creatief met sollicitatiebrieven, bv. een brief aan een sportwinkel in een tennisballenkoker met begeleidende tekst: ‘mag ik bij u even een balletje opgooien?’

Ze is niet op haar mondje gevallen maar altijd met respect en ‘strijdend’ voor een kwalitatief proces en eindproduct. Ze houdt van freubelen, zoals armbandjes maken en het opknappen van oude meubeltjes. Daar is ze erg bedreven in. Van de scrabble letters heeft ze een paar woorden gemaakt > ik lees: Communicatie, Creatief, Fashion, Managen, Detail, Ervaring, Woorden. De foto geeft een iets ander beeld. Ze mist een ‘m’ en 2 maal een ‘i’. Dat weerhoudt haar er niet van om toch de woorden te leggen die het beste bij haar passen. Een volhouder dus!

Empathie

Haar partner noemde eens het geven van empatische trainingen. Ze voelt heel goed aan wat kan en wat niet kan. Bv. in communicatie in een hiërarchische omgeving. Ze heeft al heel wat meegemaakt op dat gebied en wil en kan dat nu zelf inzetten in een nieuwe baan.

Deze sessie is er ook een van een soort (opnieuw) kennismaken. Als collega’s hadden we nooit tijd om zo lang met elkaar te spreken. En vooral niet in de tuin, in de zon, op het gras, aan een anderhalvemeter tafel en ook nog koffie geserveerd krijgen door een zeer gastvrije ober – manager – museumkaartverkoper – kok – gastheer. Want Classic Park is naast een oldtimermuseum ook een event- en congreslocatie. Met 2 zalen voor 1.500 gasten. Jammer dat alles nu leeg staat. Er is zoveel mogelijk. ‘Maar morgen krijgen we wel 10 gasten’.

Als je ook een bezoek wilt brengen aan Classic Park, dan reserveer je een arrangement voor 10 euro. Daarin zit een bezoek aan het museum (laat je daar inspireren door 100 jaar autogeschiedenis; zowel Europees als Amerikaans) + geniet van een kop koffie/thee met iets lekkers van de kleine kaart (bv. tosti, broodje, appeltaart) na afloop.

Na het gespek met Claudia, had ik een tosti en koffie binnen dat arrangement. Daarna nog een netwerkgesprek #napraatsessie met @MichaelSchwab. Erg leuk. Bedankt Michael voor je #gastvrije ontvangst, sfeervolle #beleving, lekkere koffie, tips en creatieve ideeën, prachtige #klassiekers (zowel in het museum als in achtergrondmuziek) en aanbod voor een vervolg.

#groenstrooksessie #tuinsessie #carsessie

#De3Marketeers #kennisdelen #mooivoorelkaar #heisessie #hetbuitenkantoor

#inspiratie #innovatie #1,5metergarantie #samensterk #outofthecomfortzone #besidethebox #nieuwekansen #alleensamen #marketing #verbinden

#persoonlijkleiderschap #veranderen #herijken #dekrachtvansocialmedia #socmed #leuk #netwerken #mobielterras

Heb je na het lezen van dit artikel inspiratie en/of een goed idee op het gebied van een functie voor Claudia, neem dan contact met mij op, dan breng ik jullie in contact.

Heb je ook een uitdaging en wil je een andere blik? Of wil je een inspirerende creatieve sessie organiseren? Bel me dan op 06-29266422 of mail naar info@cammeleon.nl dan maken we een afspraak.