Kerntalentenanalyse

Details

  • Categories Creatieve sessies

Vaak weet je zelf waar je goed in bent. Bepaalde taken doe je graag omdat je weet dat die je makkelijk af gaan en omdat je er energie van krijgt. Bij die taken maak je gebruik van bepaalde vaardigheden (of skills of competenties). Die vaardigheden heb je deels van nature en deels aangeleerd in de eerste 4 jaar van je leven. Die vaardigheden heten kerntalenten.

Doelgerichte concepten

Van mezelf weet ik bv. dat ik blij word van het bedenken en organiseren van creatieve projecten. Ik hoor wat de klant wil communiceren, ik bedenk daar een doelgericht concept voor. Na goedkeuring verzorg ik de creatie: een vertaling naar een haalbare planning en ik zorg ervoor dat het er komt. Soms alleen – vaak samen, omdat ik teamwork ook leuk vind.

Hoe fijn is het als je van een ander, bepaalde zaken die je van je zelf weet, bevestigd krijgt.

Maar naast die al bekende skills, zijn er nog andere bij mij (nog) niet bekende skills die zeker ook bijdragen aan mijn presteren en voldoening. Voor een volledig ‘plaatje’, kwam ik bij #kerntalentenanalist Sabine Sleddens terecht. Sabine legt iemands persoonlijkheid bloot op een fundamenteel niveau.

Na een online vragenlijst, kwam er (een week later) een fysiek overleg waarin de analyse in ca. 4 uur werd uitgelegd. Bij deze analyse wordt er gekeken naar aard, passie en potentieel.

Mijn schriftelijke analyse raadpleeg ik regelmatig.

Empathie

De kerntalenten die bij mij het hoogst ontwikkeld zijn: (die ik gebruik voor het bedenken en vertalen), zijn samen te vatten in 3 groepen: mentale-, esthetische- en nuttige creativiteit. Waarbij cerebrale – fantasievolle – en grenzeloze creativiteit het hoogst ontwikkeld zijn (‘score’ 100). Meteen gevolgd door gestructureerd en tactisch organiseren – coördineren en plannen – 3D denken (‘score’ 95) en zuivere transpositie empathie (‘score’ 95).

Tijdens de #kerntalenten #reflectiesessie (zie foto) spraken we o.a. over het feit dat als je goed wilt functioneren en presteren, dat er liefst minimaal 75% van de sterke kerntalenten ingezet moeten kunnen worden. Dat geeft je energie en een gevoel van zingeving en waardevol bezig zijn. Pas dan kom je tot bloei!

Het prettige van de analyse laten doen door Sabine is dat zij heel persoonlijk maatwerk levert, een echte specialist op dit gebied. Ze onderscheidt zich door nuances tussen de puzzelstukjes aan te brengen. Vaak begeleid door een praktijkvoorbeeld. Ze voelt de klant aan, neemt de tijd voor je en brengt de analyse met tact in een 1-op-1 gesprek.

#persoonlijkeontwikkeling #leiderschap #veranderen #loopbaanadvies #herijken #dekrachtvansocialmedia #socmed #netwerken #nieuwekansen #mobielterras

#De3Marketeers #anderhalvemetergarantie #alleensamen

Wil je ook een kerntalentenanalyse laten doen door Sabine Sleddens, stuur mij dan een mail, dan breng ik jullie in contact.

Of wil je een creatieve sessie met mij organiseren, bel dan 06-29266422 of mail naar info@cammeleon.nl