#Perronsessie met regisseur en creatief producent Rick Hooijberg

Details

  • Categories Creatieve sessies

Op deze zaterdag is het rustig bij Perron3 in #Rosmalen. De routes voor de bibliotheek zijn duidelijk aangegeven. De noodingang aan de zijkant is de tijdelijke ingang. Vlaggen staan te wapperen in de wind. Mijn tafelgast #regisseur & #creatiefproducent Rick Hooijberg komt op zijn fiets aangereden. Na een bakkie koffie aan de (gesloten) bar, zoeken we een plekje voor de tafel. De warme zon doet ons besluiten om onder de bomen op het gras te gaan zitten. Op tafel staat een kunstwerk wat Rick heeft meegebracht.

Rick was bezig met een nieuwe productie in Perron 3. Net zoals vele anderen, was ook hij erg teleurgesteld toen we in de eerste week van de lockdown opeens niet meer mochten doen wat we heel graag wilden. Een rare situatie. Een rouwproces. Ruimte maken om afstand te nemen. Rick ging nadenken over zijn eigen leven. Een pas op de plaats. Alles gecanceld t/m september. Pff… moet hij zich misschien laten omscholen?

Aanpakken

De gedachte aan omscholen / iets anders gaan doen, duurde niet lang. Want ook hij is iemand van het aanpakken. Hij besloot online cursussen te gaan doen. Maar ook EHBO en BHV. Een wijs besluit! Hij heeft nieuwe vormen bedacht.

Nu is Rick (met werk) aan de beterende hand. Na het wegvallen van allerlei zekerheden, heeft hij een omkering weten te maken, een nieuwe manier gevonden, daardoor komt het werk terug. Recent had hij een workshop als trainingsacteur met Buro Halt. In klein gezelschap. Erg leuk. ‘Veilig online’ voor pre-pubers / middelbare scholieren.

Leuk om te horen dat ook Rick zich afvraagt of er andere manieren zijn. Andere vormen van werk / geld verdienen. Misschien gaat hij zoeken naar een meer hybride vorm van ondernemen, een combi van freelance en parttime loondienst? Dat bevalt mij tot nu toe erg goed. Ik merk dat ik met freelance werk veel solo vanuit kantoor bezig ben. In mijn parttime horecabaan vind ik de sociale contacten die ik nodig heb.

Werk geeft ook sterk aan wie je bent als mens. Ik vind bv. de glimlach die ik krijg aan de bar na het tappen van een biertje, heel fijn. Die emotionele waardering heb ik nodig. Die vind ik niet als ik social media berichten schrijf en post. Het geven van een duimpje lijkt er op. Maar vooral met antwoorden / reacties en delen, voel ik de waardering die ik zoek.

Gasten vinden het fijn om geholpen te worden. Ik wil graag helpen. Ontzorgen. Een glimlach als dank vind ik heel fijn. Reacties die ik krijg, geven mij het gevoel dat ik gewaardeerd wordt. Maar vooral met het delen van posts helpen mensen mij. Dat is top! En dat gedrag krijgen ze allemaal van mij terug. Ik vind mijn netwerk nl. heel belangrijk!

Aanstekelijk enthousiasme

Het mooie aan Rick vind ik dat hij een aanstekelijk enthousiasme heeft. Hij kan bij onbekende mensen op het terras aanschuiven om een leuke middag te hebben of met jan-en-allemaal ‘lullen’ over niets. De manier waarop hij je mee kan nemen in zijn verhaal, als een ware storyteller. Daarmee krijgt hij mensen mee in zijn proces. Hij bedenkt iets, dat valt dan bij de groep, die pikken het op. Het is fijn te merken dat ideeën goed vallen in de groep. Daar krijgt hij werkenergie van. Samen met de groep groeit Rick dan naar een topprestatie. Ze krijgen het SAMEN voor elkaar.

Die groepsprocessen spreken mij ook aan. Maar ik zit dan weer meer op het individu binnen een groep. Het menselijke binnen relaties, vind ik interessant. Net zoals Rick kan ik me verplaatsen in een ander. Met mijn kerntalent transpositie-empathie voel ik aan waar een behoefte ligt. Waar ik dan al vaak snel een oplossing ventileer, kan Rick zich 100% bezighouden met de ander. Hij kan zich volledig focussen met de ander. En concreet krijgen wat precies de vraag is.

Het kunstwerk ‘een sprong in en met het gat’ van Corrie Anderlaan van Niekerk wat Rick kreeg van toneelvereniging ‘’T Gat’, geeft heel goed weer hoe Rick te werk gaat. Het staat symbool voor waar Rick voor staat / wat hij is. Vaak springt hij in het gat. Soms slaat hij er zich doorheen met een dosis bluf. Of met kennis en oprechte aandacht, door gewoon te doen en maar te kijken waar je uitkomt.

Ook in van alles gewoon doen, hebben we een klik. Bijvoorbeeld deze tafelgesprekken doe ik gewoon, ik wist aan het begin nog niet wat me dit allemaal op zou kunnen leveren. Maar ik ben er inmiddels achter dat dit hele waardevolle gesprekken zijn. In de zoektocht naar mijn product maar ook zeker in de zoektocht naar mezelf!

 

#inspiratie #innovatie #1,5metergarantie #samensterk #outofthecomfortzone #besidethebox #nieuwekansen #alleensamen #marketing

#persoonlijkleiderschap #veranderen #herijken #dekrachtvansocialmedia #socmed #leuk #netwerken #mobielterras #conceptdenkers

 

#De3Marketeers #kennisdelen #mooivoorelkaar #heisessie #hetbuitenkantoor #creatievesessie #spiegelen #reflecteren #persoonlijkegroei #verbinden #verwonderen

Wil je ook een inspirerende creatieve sessie, bel me dan op 06-29266422 of mail naar info@cammeleon.nl dan maken we een afspraak.