#Schommelstoelsessie met Els Mathijsen-Vermeer

Details

  • Categories Creatieve sessies

Els Mathijsen-Vermeer tipte mij over een hout met leren stoel die beschikbaar stond in Sint Michielsgestel. De bijgaande foto vertelde mij dat het een Amerikaanse schommelstoel betrof. Na contact met de eigenaar heb ik de stoel opgehaald. Het hele proces duurde maar 2 dagen.

Vaste lezer Els zei: ‘ik ben benieuwd naar het volgende artikel met deze stoel.’

Met de vraag of dat ze zelf iets te doen had aankomende week, maakten we een afspraak waar we elkaar zouden treffen voor een #tafelgesprek.

We zetten 2 Rocking Chairs neer bij Restaurant en Feestlocatie De Nachtegaal in Schijndel. Deze schommelstoelen (in late Victorian American style) vragen wel om een andere tafel. Mijn #mobielterras geeft mij de keuze uit 50 tafels in diverse stijlen. Een bijpassende tafel was dus zo gevonden. De metronoom op tafel verwijst naar de muziek, een grote hobby van Els.

Verbinder

Het is heel moeilijk om Els uit haar #comfortzone te halen want ze kent zoveel mensen, dat ze overal wel bekenden tegenkomt. Els vraagt: ‘van wie heb jij dat? Jij wil graag mensen bij elkaar brengen.’ Ze ziet dat ik een verbinder ben. Ik antwoord: ‘als we verschillende netwerken koppelen en berichten delen, kunnen we voor elkaar meer waarde creëren.’

Samen met Els waren we vrijwilliger bij The Voices of Meierijstad. Daar was Els de begeleidend toetsenist van het grote koor en de rechterhand van Margré van Gestel. Verder heeft Els een aantal koren die ze begeleidt op piano en/of keyboard. Bv. A-meezing (het koor van Margré), Switch in Schijndel en het Crèvekoor in Engelen.

Het is een komen en gaan van voorbij- en naar binnen lopende mensen bij De Nachtegaal.

Er loopt een dame voorbij die spullen inzamelt voor Gambia (en soms voor Roemenië). Ze herkent Els meteen en maakt een kort praatje. ‘Wat zitten jullie hier leuk, waarvoor is dit?’ Bertje ‘van Arie’ (@tapperijdebeurs) wipt even binnen want ‘hij heeft het razend druk’, zegt hij sarcastisch.

Gambia

Els legt aan mij uit hoe ze al die mensen kent. In haar vrije tijd werkt ze bv. voor de Stichting Wereldwijd Toegankelijk met werkgebied Gambia. Kleinschalige projecten (die vaak groter uitpakken en) die met behulp van de mensen in Gambia ter plekke meestal met succes worden uitgevoerd. Ook zamelt stichting WWT kleding en andere bruikbare materialen in, en sturen dat naar Gambia voor diverse projecten. Waaronder ook projecten voor de allerarmsten in dit West-Afrikaanse land, waar ook moeders bevallen van kinderen. Dat is een door Els mooi bedacht ‘bruggetje’ naar Regina Bouwman van de Stichting Rescue Baby Gambia. Regina was binnen aan het werk en heeft Els al even ‘een hallo toegeroepen’. Regina is de oprichtster en drijvende kracht achter de stichting met het 1e doel om een betere zorg te realiseren voor moeder en kind, zodat de babysterfte vermindert en moeders sneller kunnen herstellen. Maandelijks sturen ze hulpgoederen per schip met o.a. hygiënematerialen. Daarnaast gaat ze zelf een paar keer per jaar naar Gambia om daar het 90-koppige ziekenhuispersoneel in Essau, te instrueren over het gebruik van de materialen en hulpmiddelen die de stichting hier in Nederland inzamelt.

De link tussen Richard en Francy van de Coevering van De Nachtegaal in #Schijndel en Regina Bouwman van @RescueBabyGambia is dat Francy op internet zocht naar iemand die medische spullen kon gebruiken. Zo kwam ze bij Stichting Rescue Baby Gambia uit.

Regina vertelde over de stichting. Francy vertelde dat zij en Richard al jaren in Gambia komen. Ze zochten elkaar op en zo ontstaan gezamenlijke projecten. Zo zijn ze bv. in oktober 2019 met een vrachtwagen vol spullen naar Gambia gereden: een indrukwekkend avontuur. De vrachtwagen wordt nu gebruikt voor het ziekenhuis in Essau. Een video van die Challenge kun je zien via de Facebookpagina van Regina Bouwman of via de website van Rescue Baby Gambia.

Poppenspel

Els is leerkracht. Als kleuterjuf begonnen bij De Rietvinkjes. (ter hoogte van Kinderopvang De Plu / de begraafplaats) in Schijndel. Diverse scholen gehad. Ze zit nu vanaf 1990 in Rosmalen. Ze geeft les aan de onderbouw. Het leukst vindt ze de kleuters waarvoor ze ook regelmatig een poppenspel doet. Uit haar koffertje komen de poppen tevoorschijn.

Els vertelt een leuke anekdote over Jozef van den Berg. Een fantastische poppenspeler en grote inspiratiebron voor Els. Jozef was een beroemd poppenspeler met voorstellingen over de hele wereld. Maar hij heeft zijn poppen aan de wilgen gehangen. Nu is en leeft hij als monnik in Neerijnen. Hij werkt in de tuin van de eigenaar van het land waar hij ook zijn hutje heeft staan. Els zegt: ‘gij moet naar hem toe. Gè moet oew tafeltje daar neerzetten. Jozef is een echte Paradijsvogel. Jij gaat hem leuk vinden.’

Foto is gemaakt door: Richard van de Coevering van De Nachtegaal Schijndel

Richard was van plan om dit jaar de Alpe d’Huez (du’Zes) te gaan lopen. Toen kwam corona. Maar hij houdt niet van stilzitten en heeft al weer plannen om met een vriend een bus naar Gambia te rijden. De planning is half augustus, als de grenzen weer open zijn.

 

Heb je ook een uitdaging en wil je een andere blik? Of wil je een inspirerende creatieve sessie, bel me dan op 06-29266422 of mail naar info@cammeleon.nl dan maken we een afspraak.

 

#inspiratie #innovatie #1,5metergarantie #samensterk #outofthecomfortzone #besidethebox #nieuwekansen #alleensamen #marketing

#persoonlijkleiderschap #veranderen #herijken #dekrachtvansocialmedia #socmed #leuk #netwerken #mobielterras #conceptdenken

#De3Marketeers #kennisdelen #mooivoorelkaar #heisessie #hetbuitenkantoor #creatievesessie #spiegelen #reflecteren #persoonlijkegroei #verbinden #verwonderen

#mooieschijndelaren ontmoeten #mooiemensen in #Schijndel #dikvoormekaar